• Nederlands
 • Engels
 • Frans

Activiteiten in de buurt

Informatie

Bergketen Montagne Noire

De bergketen Montagne Noire is een natuurlijke overgang richting het zuiden. Maak hier een avontuurlijke rit over de kronkelende, smalle wegen en geniet van de schaduw onder het groene bladerdak. Of maak een prachtige wandeling op een van de wandelroutes.

Extra tips

Er zijn veel mooie plaatsen en middeleeuwse dorpen in de Tarn. Om een paar hoogtepunten te noemen:

 • De hoofdstad Albi, met de prachtige kathedraal Saint Cécile en het museum van Toulouse Lautrec. Ontdek het met de wandelroute die wordt verstrekt door het bureau de tourisme.
 • De Gorges du Tarn: ontdek de diepe dalen en adembenemende uitzichten.
 • De bastides en versterkte dorpen, die kenmerkend zijn voor dit departement.
 • Cordes-sur-Ciel, Castelnau-de-Montmiral, Monestière, Penne, Puycelsi, Brunique en Briatext. We kunnen niet kiezen uit deze mooiste dorpen van de Tarn.
 • Lisle-sur-Tarn: ontdek Place Paul Saissac, het grootste plein met overdekte arcades van de Sud-Ouest, met de wekelijkse zondagsmarkt.
 • De meander van Ambialet, 20 km ten noord-oosten van Albi maakt de Tarn een vreemde bocht in het landschap
 • Gaillac: volgens de overlevering is dit de oudste wijngaard in Frankrijk, vlakbij het prachtig gerestaureerde dorpje Andillac.
 • Laat je betoveren door het romantische kasteel Chateau du Cayla.
 • Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc, dat met de Montagne Noire de overgang maakt naar de Midi en het departement Herault.

Fiets- en mountainbikeroutes

De Tarn-et-Garonne is een ideale bestemming voor fietstoeristen: ‘zachte’ routes, ‘vélo routes’, mountainbikecircuits, ze zijn allemaal even mooi. Bucolische fietstocht langs het Canal des Deux Mers, afdaling in de rivierkloven van de Aveyron, escapade in de heuvels van Lomagne of de Quercy.

Wandeltochten

Onze Residence is gelegen in het meest ideale wandelgebied in het zuiden van Frankrijk. De machtige kloven van de Gorges, de blauwgroene pracht van de rivier de Tarn: het is teveel om hier op te noemen.

Wekelijkse ochtend markten

In Zuid-Frankrijk zijn er heel wat gezellige markten, ook hier in de Tarn. Het zijn nog echte markten: de plaatselijke bevolking komt hier inkopen doen, groenten en fruit, vlees en charcuterie, plaatselijke kazen, werktuigen en plantgoed, kleding en schoenen, boerenbrood en wijn… Lokale “petit producteurs” verkopen hier hun oogst, een standje is soms gewoon een paar bakken met groenten, een mand met eieren en een bos bloemen. In de zomer komen de toeristen komen hier beslist aan hun trekken, wat is er heerlijker dan je picknick te kiezen tussen al dat lekkers?

Er is elke dag minstens één markt in onze buurt, de tabel onderaan helpt je verder. Buiten deze wekelijkse markten, zijn er in de Tarn ook nog talrijke feestmarkten en brocantes; de kalender ligt ter inzage bij ons.

Plaatsen en afstanden

Maandag
Bessieres (10 km)

Dinsdag
Castenau de Montmiral (20 km)
Albi (35 km, overdekt)

Woensdag
Saint-Sulpice (6 km)
Albi (35 km, overdekt)

Donderdag
Graulhet (22 km)
Vaour (27 km)
Albi (35 km, overdekt)

Vrijdag
Gaillac (16 km)
Albi (35 km, overdekt)

Zaterdag
Rabastens (7 km)
Lavaur (15 km)
Villemur-sur-Tarn (19 km)
Albi (35 km, overdekt)
Cordes sur Ciel (40 km)
Castres (45 km)

Zondag
Lisle-sur-Tarn (8 km)
Villemur-sur-Tarn (19 km)
Graulhet (22 km)
Albi (35 km, overdekt)

Draverijen

Een mooi evenement voor liefhebbers van draverijen. De koersen vinden onder andere plaats bij hippodroom Marianne grenade-sur-garonne op zo’n 50 minuten afstand van Residence La Salamandre.

Over de courses du trot (de drafkoersen/draverijen zoals wij het noemen) is veel te vinden op www.lescourseshippiques.com met daarbij een kaart met alle ‘hippodromes’. De site van de nationale organisatie is www.letrot.com, waar veel informatie over koersen, paarden, trainers en dergelijke is te vinden.

Nieuwsbrief