• Nederlands
  • Engels
  • Frans

Recensies


Onze gasten aan het woord

Geen titel

5,0 score
24 november 2019

Je vous recommande ce lieu magnifique et accueillant. Les chambres sont très agréables et confortables. Le petit déjeuner est parfait.
Escale de choix dans la région.

Sandrine

Antwoord van Residence la Salamandre

Merci, c est tres gentil

Verblijf La salamandre Juni 2019.

5,0 score
11 oktober 2019

Wij zijn 4 nachten in t nieuwste appartement geweest bij Mart en Marlene en t was geweldig supermooi verbouwd alles en t was heel gezellig. Wij gaan er zeker nog weer terug t is echt een aanrader. Top. René en José

René en José van der Horst

Een prachtige plek die ik het liefst angstvallig geheim zou houden

5,0 score
1 oktober 2019

Een prachtige plek die ik het liefst angstvallig geheim zou houden.
Soms ontdek je zo’n prachtige plek om je vakantie door te brengen, die je eigenlijk niet met anderen wilt delen zodat je er zelf nog jaren terecht kunt. Maar ja… je gunt het de eigenaren die deze locatie vol liefde en passie hebben opgebouwd, dat zij veel meer gasten mogen verwelkomen. Daarom deel ik hier toch hoe wij onze vakantie op deze droombestemming hebben ervaren.
Wat een prachtige locatie! Rustig gelegen aan een stil weggetje op het platteland, maar toch dichtbij diverse knusse dorpjes en mooie steden als Toulouse en Albi. Residence La Salamandre ligt in een glooiend landschap naast mooie zonnebloemvelden. Zodra je door het witte hek het terrein op rijdt, nodigen het voetbal- en badmintonveld aan je linkerhand en de grote tuin met diverse ligbedden, een jacuzzi, een zwembad en een trampoline aan je rechterhand uit tot relaxen (terwijl vooral de kinderen ook lekker sportief bezig kunnen zijn). Opvallend was hoe heerlijk warm het zwemwater was, ondanks het feit dat het zwembad niet wordt verwarmd. De kinderen vermaakten zich opperbest in het water met de zwembanden en speeltjes die naast de rand van het zwembad liggen (je hoeft dus zelf geen waterspeelgoed mee te nemen) en zelf heb ik menig uurtje doorgebracht op de brede trap in het zwembad, al genietend van de heerlijke temperatuur van het water, de Franse zon en het mooie uitzicht. Maar je even verderop in de tuin op een ligbed terugtrekken met een goed boek, kon natuurlijk ook. Het zonne-hemelbed en de twee schommelstoelen in de grote boom maken de toch al mooie tuin nog sfeervoller!
De gîtes zijn compact en dusdanig slim ingericht dat je toch de beschikking hebt over twee douches en toiletten en drie slaapkamers! Als ouders heb je beneden een slaapkamer en badkamer tot je beschikking, zodat de kinderen boven hun eigen domein hebben. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en de badhanddoeken kun je twee keer per week wisselen (je hoeft dus zelf geen stapels handdoeken mee te nemen). Aan de inrichting van alle kamers is door het gebruik van diverse kleuren en materialen veel zorg besteed. Aan de achterkant van de gîtes is een terras met een grote tafel, een verstelbare parasol en rustgevend uitzicht op de zonnebloemvelden. Hou je van iets meer reuring, dan is er ook een zitje aan de voorkant met uitzicht op de binnenplaats en de tuin. Wordt het buiten toch iets te warm, dan zorgt de airconditioning op de begane grond voor verkoeling. Ook de wifi was prima, tot grote blijdschap van onze kinderen.
Over de ligging en inrichting van de gîte waren wij al enthousiast, maar het contact met eigenaren Mart en Marlène en hun hond Keessie heeft onze vakantie echt onvergetelijk gemaakt. Rustige Mart die dit paradijsje eigenhandig heeft verbouwd en hartelijke Marlène met haar aanstekelijke lach. Ze ontvingen ons enthousiast, gaven ons tips voor leuke uitjes in de omgeving en waren ontzettend lief voor onze kinderen. Dit alles zorgde ervoor dat wij ons al snel thuis voelden, terwijl wij als gezin juist meestal de kat uit de boom kijken en niet zo makkelijk contact maken. Met optionele extraatjes zoals een buffet op de dag van aankomst, een barbecue-avond of een behandeling in Marlène’s praktijk maken ze je vakantie nog relaxter. Al met al hebben wij zo genoten van ons verblijf, dat wij in de zomer van 2019 weer teruggaan om hier vakantie te vieren.

N.b.

Wij komen hier graag nog eens terug

5,0 score
1 oktober 2019

Mart en Marlène hebben op een prachtige plek een heerlijke chambre d’hôtes gecreeerd waar wij met onze oudere kinderen een super tijd hebben gehad. Alles klopt! Mooie kraakschone ruime kamers met smaak ingericht, heerlijke douche, fantastisch ontbijt en heerlijk diner! Alles wordt met aandacht en zorg gemaakt! Niets is Mart en Marlène te veel om het de gasten naar ‘t zin te maken. Het zwembad is heerlijk en je kijkt zo weg over het prachtige landschap!
In de omgeving is veel te zien en te doen, dorpjes, steden, allerlei festivals, musea, ook voor wandelaars en fietsers is het een walhalla!, prachtige routes.
Kortom wij komen hier graag nog eens terug!

Henk en Marion

Het prachtig gebouw lijkt op een haciënda

5,0 score
1 oktober 2019

Marlène kwam ons van het vliegveld halen dit was een warm welkom. We vonden het spannend. We hadden toch voorstellingen gemaakt, hoe ziet het huis eruit? hoe ziet de omgeving eruit? is het koud of warm?
Toen wij aankwamen, wisten wij niet wat we zagen. Het prachtig gebouw lijkt op een haciënda, het leek of wij in een western binnen kwamen rijden. Door de lange oprijlaan te volgen zie je aan de rechter kant een groot zwembad liggen. Je kunt zien dat Mart en Marlène in de zes weken dat ze er zijn, veel werk hebben verricht. Er moet nog veel verbouwd worden om de gasten te kunnen ontvangen.
Marlène had de linker vleugel voor ons ingericht om te kunnen slapen en de douchen. Lekker veel privacy. Rust, stilte en als wij wakker werden en uit het raam keken zagen we zo het hele dal liggen, zo mooi. Aan eten geen gebrek. De kookkunsten van Marlène zijn uitmuntend van gewoon tot culinair.
Maar ja we kwamen niet alleen om het huis of om vakantie te vieren. Het heet daarom ook werkvakantie. Anita heeft hand en spantdiensten, schoonmaken, inrichten, koken. Ruud heeft de woonkamer aangepakt door de muren en de plafond te witten, gordijnen opgehangen, de nieuwe keuken met Mart te plaatsen, de kastjes stonden er wel maar de aanrechtbladen de gasaansluiting tegelen enz.
Met Marlène naar de markt in Lavaur geweest. Mart en Ruud hebben hun dorst kunnen lessen met lekkere wijnen bij diverse wijnboeren. Kerstmarkt van Castres bezocht. Castres is een hele mooie stad om te bezichtigen.
We zij zijn naar Toulouse geweest. Daar hebben we een rondrit met de bus gedaan. Het is een giga stad met prachtige historische gebouwen. Dit is niet in 1 dag te bewonderen daar is het te groot voor. Er is genoeg in de omgeving om te bewonderen en te ontdekken en de rust te vinden.
Opmerkzaam was wel dat de Fransen heel aardig, behulpzaam, en vriendelijk zijn maar ook leergierig.

Ruud en Anita

Ben jij ook zo gek op Frankrijk?

Kom langs en geniet hier van rust en natuur.

Nieuwsbrief