• nl
  • en
  • fr

Recensies


Onze gasten aan het woord

Het prachtig gebouw lijkt op een haciënda

5,0 rating
1 oktober 2019

Marlène kwam ons van het vliegveld halen dit was een warm welkom. We vonden het spannend. We hadden toch voorstellingen gemaakt, hoe ziet het huis eruit? hoe ziet de omgeving eruit? is het koud of warm?
Toen wij aankwamen, wisten wij niet wat we zagen. Het prachtig gebouw lijkt op een haciënda, het leek of wij in een western binnen kwamen rijden. Door de lange oprijlaan te volgen zie je aan de rechter kant een groot zwembad liggen. Je kunt zien dat Mart en Marlène in de zes weken dat ze er zijn, veel werk hebben verricht. Er moet nog veel verbouwd worden om de gasten te kunnen ontvangen.
Marlène had de linker vleugel voor ons ingericht om te kunnen slapen en de douchen. Lekker veel privacy. Rust, stilte en als wij wakker werden en uit het raam keken zagen we zo het hele dal liggen, zo mooi. Aan eten geen gebrek. De kookkunsten van Marlène zijn uitmuntend van gewoon tot culinair.
Maar ja we kwamen niet alleen om het huis of om vakantie te vieren. Het heet daarom ook werkvakantie. Anita heeft hand en spantdiensten, schoonmaken, inrichten, koken. Ruud heeft de woonkamer aangepakt door de muren en de plafond te witten, gordijnen opgehangen, de nieuwe keuken met Mart te plaatsen, de kastjes stonden er wel maar de aanrechtbladen de gasaansluiting tegelen enz.
Met Marlène naar de markt in Lavaur geweest. Mart en Ruud hebben hun dorst kunnen lessen met lekkere wijnen bij diverse wijnboeren. Kerstmarkt van Castres bezocht. Castres is een hele mooie stad om te bezichtigen.
We zij zijn naar Toulouse geweest. Daar hebben we een rondrit met de bus gedaan. Het is een giga stad met prachtige historische gebouwen. Dit is niet in 1 dag te bewonderen daar is het te groot voor. Er is genoeg in de omgeving om te bewonderen en te ontdekken en de rust te vinden.
Opmerkzaam was wel dat de Fransen heel aardig, behulpzaam, en vriendelijk zijn maar ook leergierig.

Ruud en Anita

Een prachtige omgeving die uitnodigt tot wandelen en fietsen

5,0 rating
1 oktober 2019

Afgelopen 2 weken zijn we te gast geweest in de nog niet officieel geopende verblijf La Salamandre in Vertus (gemeente Rabastens). Vertus is een gehucht op zo’n 7 kilometer van Rabastens in het gebied de Tarn.
La Salamandre is een voormalige U-boerderij gelegen op een heuveltop met een schitterend op het dal van de Tarn. Met helder weer zijn de uitlopers van de Pyreneeën zichtbaar.
Dat heb niet kunnen bevestigen maar ook zonder dat is het een prachtige omgeving die uitnodigt tot wandelen en fietsen. Het fietsen heb ik uit geprobeerd en buiten de wat lage temperatuur (we schrijven half januari) is het buitengewoon goed bevallen. Je kunt er met de gewone fiets fietsen, bij voorkeur met trapondersteuning, want de accommodatie ligt op de “berg” dus enig klimwerk om daar te komen is onvermijdelijk.
Voor de sportievere fietser met atb en race fiets is dit een fietsmekka. Er zijn uitgezette fietsroutes in de omgeving van glooiend langs de Tarn tot pittig klimwerk als je de heuvels in gaat.
Richting Salvagnac kom je de uitgezette route C5 tegen, onderdeel van 28 toeristische routes. Deze is prima uitgezet met routeborden en is 65 kilmeter lang. Tot Gaillac stevig klim en daalwerk en dan een flink stuk parallel aan de Tarn vriendelijk glooiend. Het laatste stuk moet je weer naar boven maar het is vooral genieten van het wisselende uitzicht en de pittoreske plaatsjes waar je om en soms door rijd. Voor de atb. Er loopt een track langs Le Salemander. Deze gedeeltelijk gereden en hij gaat letterlijk door het boerenland, vaak over een karrenspoor en pittig omhoog en omlaag. Hoe lang de track is weet ik nog niet, heb hem na 12 kilometer afgebroken en ben via de verharde weg terug gereden naar het verblijf. Ik vermoed dat van de fiets en atb routes gpx files beschikbaar zijn maar heb ze door onvoldoende kennis van de franse taal nog niet gevonden.
Maar zo maar de kleine en zeer rustige binnenwegen rijden en genieten van de omgeving is heerlijk om te doen. Zorg wel dat je wat drinken mee hebt. De horeca was nu niet dik gezaaid maar ik denk dat het in het seizoen geen probleem is.

E.R.

Zeer aan te bevelen

5,0 rating
1 oktober 2019

Tijdens ons verblijf op La Salamandre bleek de mooie ligging bijna op de top van een heuvel prachtige vergezichten op te leveren over het dal van de Tarn.
Gelegen aan een zeer rustige weg nodigt dit uit tot mooie wandelingen in de omgeving. Hier kan volop genoten worden van uitgezette wandelroutes van ongeveer 5 tot 15 kilometer. Veel van deze wandelingen worden beschreven in een toeristische gids en zijn ook met route bordjes uitgezet.
Wandelen in de omgeving van de Tarn, rondwandelingen in de heuvels en door de historische plaatsen van de Midi Pyreneeën zijn garanties voor genieten van de omgeving en verrassende uitzichten. Bijvoorbeeld Albi, Salvagnac en Gaillac. Elke plaats heeft zijn eigen charme en schoonheid. Zeer aan te bevelen.

Ans Rimmelzwaan

De accommodatie is comfortabel en zeer aangenaam

5,0 rating
24 mei 2018

Ik ben erg tevreden met het verblijf op la Salamandre. Marlène en Martin zijn geweldige mensen. De plek is mooi en prachtig. De accommodatie is comfortabel en zeer aangenaam. Geen noodzaak om een restaurant te zoeken tijdens uw verblijf want Marlène is een echte chef-kok. Ik had een zeer prettig verblijf in uw bedrijf en ik kom snel terug dank voor de zeer goede momenten. Dank u voor uw verwelkoming(receptie) en voor uw professionaliteit.

Romain

Ons verblijf was goed verzorgd

5,0 rating
24 mei 2018

De afgelopen vier dagen verbleven in Residence la Salamandre, net als 11 maanden geleden, en wat is er veel veranderd! Inmiddels zijn er twee gites klaar, dit zijn echt plaatjes geworden! Ook in de afwerking zie je dat er niet stil is gezeten! Ons verblijf was goed verzorgd, waarbij we naast het ontbijt ook het diner bij Mart en Marlène hebben kunnen nuttigen. Verder zijn we elke dag op pad geweest en zijn er genoeg bezienswaardigheden in de omgeving.

R. v.d. S.

Ben jij ook zo gek op Frankrijk?

Kom langs en geniet hier van rust en natuur.

Nieuwsbrief