• Nederlands
  • Engels
  • Frans

Recensies


Onze gasten aan het woord

Een prachtige omgeving die uitnodigt tot wandelen en fietsen

5,0 score
1 oktober 2019

Afgelopen 2 weken zijn we te gast geweest in de nog niet officieel geopende verblijf La Salamandre in Vertus (gemeente Rabastens). Vertus is een gehucht op zo’n 7 kilometer van Rabastens in het gebied de Tarn.
La Salamandre is een voormalige U-boerderij gelegen op een heuveltop met een schitterend op het dal van de Tarn. Met helder weer zijn de uitlopers van de Pyreneeën zichtbaar.
Dat heb niet kunnen bevestigen maar ook zonder dat is het een prachtige omgeving die uitnodigt tot wandelen en fietsen. Het fietsen heb ik uit geprobeerd en buiten de wat lage temperatuur (we schrijven half januari) is het buitengewoon goed bevallen. Je kunt er met de gewone fiets fietsen, bij voorkeur met trapondersteuning, want de accommodatie ligt op de “berg” dus enig klimwerk om daar te komen is onvermijdelijk.
Voor de sportievere fietser met atb en race fiets is dit een fietsmekka. Er zijn uitgezette fietsroutes in de omgeving van glooiend langs de Tarn tot pittig klimwerk als je de heuvels in gaat.
Richting Salvagnac kom je de uitgezette route C5 tegen, onderdeel van 28 toeristische routes. Deze is prima uitgezet met routeborden en is 65 kilmeter lang. Tot Gaillac stevig klim en daalwerk en dan een flink stuk parallel aan de Tarn vriendelijk glooiend. Het laatste stuk moet je weer naar boven maar het is vooral genieten van het wisselende uitzicht en de pittoreske plaatsjes waar je om en soms door rijd. Voor de atb. Er loopt een track langs Le Salemander. Deze gedeeltelijk gereden en hij gaat letterlijk door het boerenland, vaak over een karrenspoor en pittig omhoog en omlaag. Hoe lang de track is weet ik nog niet, heb hem na 12 kilometer afgebroken en ben via de verharde weg terug gereden naar het verblijf. Ik vermoed dat van de fiets en atb routes gpx files beschikbaar zijn maar heb ze door onvoldoende kennis van de franse taal nog niet gevonden.
Maar zo maar de kleine en zeer rustige binnenwegen rijden en genieten van de omgeving is heerlijk om te doen. Zorg wel dat je wat drinken mee hebt. De horeca was nu niet dik gezaaid maar ik denk dat het in het seizoen geen probleem is.

E.R.

Zeer aan te bevelen

5,0 score
1 oktober 2019

Tijdens ons verblijf op La Salamandre bleek de mooie ligging bijna op de top van een heuvel prachtige vergezichten op te leveren over het dal van de Tarn.
Gelegen aan een zeer rustige weg nodigt dit uit tot mooie wandelingen in de omgeving. Hier kan volop genoten worden van uitgezette wandelroutes van ongeveer 5 tot 15 kilometer. Veel van deze wandelingen worden beschreven in een toeristische gids en zijn ook met route bordjes uitgezet.
Wandelen in de omgeving van de Tarn, rondwandelingen in de heuvels en door de historische plaatsen van de Midi Pyreneeën zijn garanties voor genieten van de omgeving en verrassende uitzichten. Bijvoorbeeld Albi, Salvagnac en Gaillac. Elke plaats heeft zijn eigen charme en schoonheid. Zeer aan te bevelen.

Ans Rimmelzwaan

De accommodatie is comfortabel en zeer aangenaam

5,0 score
24 mei 2018

Ik ben erg tevreden met het verblijf op la Salamandre. Marlène en Martin zijn geweldige mensen. De plek is mooi en prachtig. De accommodatie is comfortabel en zeer aangenaam. Geen noodzaak om een restaurant te zoeken tijdens uw verblijf want Marlène is een echte chef-kok. Ik had een zeer prettig verblijf in uw bedrijf en ik kom snel terug dank voor de zeer goede momenten. Dank u voor uw verwelkoming(receptie) en voor uw professionaliteit.

Romain

Ons verblijf was goed verzorgd

5,0 score
24 mei 2018

De afgelopen vier dagen verbleven in Residence la Salamandre, net als 11 maanden geleden, en wat is er veel veranderd! Inmiddels zijn er twee gites klaar, dit zijn echt plaatjes geworden! Ook in de afwerking zie je dat er niet stil is gezeten! Ons verblijf was goed verzorgd, waarbij we naast het ontbijt ook het diner bij Mart en Marlène hebben kunnen nuttigen. Verder zijn we elke dag op pad geweest en zijn er genoeg bezienswaardigheden in de omgeving.

R. v.d. S.

De lach van Marlene vergeten we nooit meer!

5,0 score
19 mei 2018

We hebben erg genoten van ons verblijf in la Salamandre de entourage is prachtig. Er is een mooie tuin waar we konden genieten van de zon en het mooie uitzicht. Het huis is prachtig gerenoveerd.
De kamers zijn erg functioneel en het ontbijt is voortreffelijk en overvloedig. We hebben genoten van het diner. Marlène is een erg lief en het was een genot om met hen te eten.
We voelden ons erg welkom bij Mart ene Marlène. Gedurende het verblijf zijn zij erg attent en de lach van Marlene vergeten we nooit meer….! We raden iedereen la Salamandre aan. Wij gaan er zeker terug en wij willen hen beide hartelijk bedanken.

Perrette

Ben jij ook zo gek op Frankrijk?

Kom langs en geniet hier van rust en natuur.

Nieuwsbrief