• Nederlands
  • Engels
  • Frans

Over ons

Mart en Marlène van Adrichem

We gaan onze droom verwezenlijken.

Prachtige omgeving

door Geraldine Mars

Je bent midden vijftig en zou eraan kunnen denken om het met het werk wat rustiger aan te gaan doen. Die gedachte is niets voor Mart en Marlène van Adrichem. Zij beginnen juist opnieuw: niet in Nederland maar in Frankrijk. Daar hopen ze binnen niet al te lange tijd hun eigen ‘residence’ te kunnen openen. Het is een droom die uit gaat komen.
Mart en Marlène
Mart (57) en Marlène (54) van Adrichem wonen net in Den Haag, aan de rand van Wateringen. Mart heeft dertig jaar een bouwbedrijf in Wateringen gehad. Marlène had de laatste tien jaar een massagestudio in Wateringen en was verbonden aan Quintus als verzorgster van Heren 1. Afgelopen december werd Mart geopereerd en kreeg een nieuwe knie. Het was het moment dat hij na ging denken over de toekomst: “We hadden al langer de wens om in Frankrijk een soort bed and breakfast te beginnen. Het werk dat ik deed, was niet meer wat ik wilde en ik kreeg het gevoel om nu nieuwe dingen te gaan beetpakken. Marlène en ik zijn gaan praten en we zaten al gauw op internet te kijken naar te koop staande huizen.”
Waar de deur in het Westland sluit,
gaat hij in Frankrijk weer open.

Het verhaal


A4-tje

Dat ze in Frankrijk zouden willen wonen, stond vast. Een zus van Mart woont al 30 jaar in Frankrijk en ieder jaar brengen ze een bezoek aan haar en haar gezin. Het liefst zouden ze bij haar in de buurt willen wonen. Marlène: “We gingen op internet kijken en zagen een prachtige U-boerderij, tien minuten bij haar vandaan, te koop staan. Maar ja, veel te duur. In mei zijn we naar het gebied gegaan om allerlei huizen te bekijken. We gingen naar een makelaar en hij liet ons op zijn computer diverse woningen zien. Toen die man even weg liep, zag Mart een A4-tje op het bureau liggen met daarop foto’s van de U-boerderij die we hadden gezien. We vroegen de makelaar of die al verkocht was. Nee, en de prijs was enorm gezakt. We zijn gaan kijken en het was liefde op het eerste gezicht. Terug in Nederland hebben we een bod gedaan en binnen een half uur was het geregeld! Bizar dat we dat simpele A4-tje toevallig zagen liggen. Het heeft vast zo moeten zijn.”

Werkweken

Wordt dit een aflevering à la ‘Ik vertrek’? Mart en Marlène schieten in de lach: “We zijn wel voor het programma gevraagd maar gaan dat niet doen. We stelden voor om een speciale aflevering te maken met als titel ‘Zo kan het ook!’ Maar daar waren ze niet in geïnteresseerd, zij willen ellende zien. We kunnen qua verbouwing enorm veel zelf doen en nemen machines en materiaal mee. We organiseren ook speciale ‘werkweken’ waar mensen kunnen komen helpen en wij voor alles qua verblijf zorgen. Dat gaat vast heel gezellig worden! We hebben wat cursussen Frans gedaan dus we kunnen ons aardig redden. (Lachend:) Geraldine, kom je over een jaar bij ons kijken? Als een soort verslag à la ‘Ik vertrek: hoe is het nu met ze?’ Dat zou leuk zijn!”

Deur

Mart en Marlène zien het niet als een probleem om hun familie en vrienden achter te laten. “Iedereen is oud en wijs genoeg om naar ons toe te komen. We hebben zelf geen kinderen, dus dat speelt niet. Het is geen afscheid, we gaan gewoon verhuizen. Weet je wat onze slogan is? ‘Waar de deur in het Westland sluit, gaat hij in Frankrijk weer open.’ We hadden al jaren deze droom en die gaan we nu verwezenlijken. We zijn er helemaal blij mee. Ach, je moet van alles meemaken in het leven. Het zal keihard werken worden, maar dat hebben we hier ook altijd gedaan. Het gaat gewoon lukken. We zijn 37 jaar getrouwd en we vinden het nog steeds leuk!” Wie nieuwsgierig is geworden, kan Mart en Marlène volgen op www.residencelasalamandre.eu.

Wil je logeren?
Maak een reservering!

Nieuwsgierig naar dit kleine paradijs?

Nieuwsbrief